Publicado en Uncategorized

Els alumnes de Llatí 1r BAT participen al Concurs Odissea 2017: “Choles in mundo” fan història!

Com cada any els alumnes de Llatí 1r BAT de l’INS El Morell participen al VI Concurs Odissea, un concurs relacionat amb la llengua y cultura grecoromana en una primera fase autonòmica. Aquesta edició durant els dies 6, 7, 8 i 9 de febrer els animava a esbrinar com era la Política a Grècia i Roma. D’antemà presuposaren que no seria gens fàcil…i no s’equivocaren.

Primer repte: superat! Participaven com a grup i ells mateixos havien de buscar-se un nom: Choles in mundo, Optimae Puellae, Principes Romani i Lux mundi.

Els 3 primers dies van haver de contestar cada dia 3 preguntes relacionades amb la temàtica en qüestió des de diferents vessants: en la mitologia, en la vida quotidiana i en la història i institucions. Com a eina disposaven del “sabelotodo” Google i dels manuals i diccionaris de consulta.

L’últim dia era el dia clau, el dia del “superpreguntón”. Només el nom ja intimidava, però van afrontar el repte amb entusiasme i il.lusió. El que ells no sabien era que al darrere dels ordinadors n’eren 1023 alumnes de tota Catalunya competint entre ells. Eren tantes les ganes i l’emoció que fins i tot van trucar una editorial buscant la resposta correcta…”¿Por favor, Los Acarnienses en latín?”

El temps passava i el marcador descomptava, el cansament apareixia i la desesperació agitava els seus ànims, però la recompensa al bon treball arribaria…en forma de classificació històrica!!

Per primera vegada l’INS El Morell es classificava per a la fase de desempat a l’haver obtingut la màxima puntuació en el concurs: 77 punts!! i el grup Choles in mundo liderat per l’Óscar González, la Tamara Hernández i l’Alba Silva havia sigut l’afortunat en la 12ª posició del ránquing amb 400 grups participants.

A Choles in mundo el seguiren de prop Principes Romani del Javier Martínez i el Yeray Viñas en la 18ª posició i 75 punts. Una mica més enrerre i amb 67 punts Optimae Puellae de l’Ana Asensio, la Berta Navarro i la Lídia Aixalà. I per últim, però no per això menys implicats, Lux mundi amb 65 punts de l’Oriol Lleonart, la Mar Folch i el Senén Alegret.

Ara només restava animar els nostres companys en la fase de desempat que es realitzaria a Reus, a l’INS Gaudí.

Fins aquí, gràcies als alumnes per voler participar en un projecte tan gran i demostrar les ganes i l’implicació dia darrere dia.

Gràcies també a l’acompanyament de la Montse Notari durant aquest viatge.

https://lh6.googleusercontent.com/X6QHD1Rk_17VajmDmHcAjyursmEzkO7SghNBvOLiUeCn9ZtHRzaCHoImR6vVs3pMzxqAcgKoKOYlPTPCcl3WCQKs6hShZkCHs4t8OpfoZqOTDJrG6Pf84ZOlZRifNd4pvzC6NY8I

  CONCVRS DE CVLTVRA CLÀSSICA ODISSEA 2017

 

 

Anuncios

Autor:

Licenciada en Filología Clásica por la Universidad de Valencia y profesora de secundaria en el IES Serra Perenxisa clliso2@xtec.cat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s