Publicado en Uncategorized

L’INS El Morell acaba l’any amb el taller “Officina Bullarum”

Una gran experiència i millor aventura per acabar l’any!! Les Jornades Culturals, una aposta magnífica per convertir-nos en autèntics romans per uns dies!!

En aquest curs 2016-17 el nostre taller estava adreçat als alumnes de 1r d’ESO i consistia en confeccionar una bul.la amb fang i corda. Per contextualitzar els nostres alumnes i endinsar-los en el gran món antic, vam dissenyar una exposició amb diferents materials, on podien descobrir des de llibres, revistes, joies i fíbules, vestits, sandàlies, la casa romana i el seu larari entre d’altres. El material va ser recopilat de les nostres prestatgeries personals, confeccions fetes els dies previs a les jornades i material en prèstec del Camp d’Aprenentatge. I per descomptat, les persones involucrades en aquesta tasca no podíem anar d’una altra manera, com autèntiques romanes!!

Era emocionant veure la cara que se’ls quedava a l’entrar a l’aula i veure aquell món desconegut per a molts d’ells!!

Així, el taller estava estructurat en diferents parts amb una durada d’1h. En primer lloc, es presentava mitjançant un power point què era la bul.la, què representava pels antics amb les seves etapes diferenciades i en què consistia el ritual de deixar la bul.la. Aquestes explicacions anaven recolçades amb l’exposició del material i la interactuació dels alumnes. Una vegada ja coneixien el que era una bul.la i el que significava, un alumne voluntari es caracteritzava amb la toga praetexta i escenificava el ritual al lararium de la nostra exposició. En segon lloc, passavem a treballar la bul.la amb el fang. En unes tires de  paper els alumnes escrivien el seu desig de protecció que introduïen en la seva bul.la i després, treballant el fang, li donaven la forma desitjada i els motius i dibuixos que volien. Un cop ja tenien aquests passos, només calia introduir la corda pel forat que prèviament havien fet amb un petit punxó de fusta. La bul.la ja estava feta amb els nostres millors desitjos i era moment de deixar-la secar…

Per una altra banda, no vull despedir-me sense agrair l’esforç i el treball de la meva companya Montse Notari i la col.laboració de les alumnes Nekane Arias, Anna Sabalete i Clàudia Olivenza de 4t ESO i Berta Navarro de 1r BATX que sense elles no hagués estat el mateix. A més, tots aquells alumnes que de manera espontània van voler ajudar i formar part del nostre taller.

PLURIMAS GRATIAS VOBIS AGO!!

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Anuncios

Autor:

Licenciada en Filología Clásica por la Universidad de Valencia y profesora de secundaria en el IES Serra Perenxisa clliso2@xtec.cat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s